Automatisering

Power Automate

Power Automate is een veelzijdige service aangeboden door Microsoft, die het mogelijk maakt om handmatige en tijdrovende taken binnen uw organisatie te automatiseren.  Van eenvoudige notificaties tot complexe bedrijfsprocessen, Power Automate maakt het eenvoudiger dan ooit om efficiëntie en consistentie in uw dagelijkse operaties te brengen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming? Vul het Formulier in om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.

Automatiseren

Het automatiseren van digitale processen in uw organisatie.

RPA Technology

Wordt efficiënter door RPA technologie toe te passen in de organisatie.

Ontdek Power Automate

Power Automate maakt onderdeel uit van het Microsoft Power Platform. Waarbij Power Automate gericht is op automatisering. Je kunt met Power Automate “Flows” bouwen om taken te automatiseren. Het gebruiken van deze Flows bespaard enorm veel tijd en je kunt er zelfs voor kiezen om de Flows op specifieke momenten te draaien. Hieronder volgt meer informatie over Power Automate.

Power Automate en Power Automate Desktop

Voordat we verder gaan over Power Automate is het belangrijk te begrijpen wat het verschil is tussen Power Automate en Power Automate Desktop. Power Automate is een oplossing waarmee je vooral Cloud en on-premises applicaties kan automatiseren. Denk hierbij aan: Outlook,  OneDrive, Sharepoint, maar ook Dynamics en Excel bijvoorbeeld. Zo zijn er nog vele andere applicaties en zijn de mogelijkheden qua automatisering bijna onbeperkt.

Power Automate Desktop is de Robotic Process Automation (RPA) Tool van Microsoft en automatiseer je vooral Desktop Applicaties mee. Denk hierbij vooral aan het openen van applicaties, invoeren/extraheren van gegevens, inloggen in websites. Of in technischere termen: Automatiseren van processen waar API’s niet bestaan. Een combinatie van beide tools in een automatiseringsoplossing is mogelijk om de automatisering robuuster te maken.

Zie hieronder een voorbeeld van een paar applicaties en connectoren binnen Power Automate

Connectors Microsoft Power Platform

Voordelen van Power Automate voor Bedrijven

 • De Lage Kosten: De licenties van Power Automate zijn relatief goedkoop vergeleken andere automatiseringsoplossingen.
 • Efficiëntieverbetering: Tijdrovende handmatige taken worden vervangen door Power Automate.
 • Foutenreductie: Door processen te automatiseren, minimaliseert u de kans op menselijke fouten.
 • Verhoogde Productiviteit: met automatisering zorg je ervoor dat medewerkers minder tijd besteden aan repetitieve taken
 • Schaalbaarheid: Naarmate uw bedrijf groeit, kan Power Automate gemakkelijk worden aangepast om aan uw veranderende behoeften te voldoen, waardoor u flexibel blijft.
 • De hoeveelheid diverse processen: Power Automate kan gezet worden binnen vrijwel alle processen binnen een organisatie.

Power Automate in zijn Werk

Een Flow begint altijd met een trigger. Een trigger zorgt ervoor dat de flow wordt getriggerd om stappen uit te voeren. Er zijn meerdere vormen van Triggers:

 • Handmatige Trigger: Je laat een Flow lopen door het zelf te starten.
 • Automatische trigger: De flow wordt gestart op basis van een gebeurtenis. Zoals een mail die binnenkomt of een bestand die wordt geüpload binnen een map.
 • Scheduled: De Flow wordt gestart op een interval. Bijvoorbeeld elke zondag om 15:00. Dit maakt het mogelijk om automatiseringen buiten algemene werktijden te voeren.

Nadat een flow is gestart door een trigger worden er stappen (actions) uitgevoerd die in de flow zijn opgenomen. Hoe kort, lang, ingewikkeld of simpel de flow is, bepaal je helemaal zelf.

Microsoft Power Automate Editor for creating multi-step workflows

Hoe Ebify U Kan Ondersteunen

Bij Ebify begrijpen we de specifieke uitdagingen die bedrijven kunnen ondervinden. Ons team van deskundigen is hier om u te begeleiden bij elke stap naar het implementeren van Power Automate binnen uw organisatie. We bieden:

 • Op maat gemaakte implementatie van Power Automate-oplossingen.
 • Training en ondersteuning om uw team snel op snelheid te brengen.
 • Doorlopende assistentie om uw automatiseringsprocessen te optimaliseren.

Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar het transformeren van uw bedrijfsprocessen door middel van automatisering. Laten we samenwerken om uw bedrijf naar nieuwe hoogten van succes te tillen.

Ons Team bevat deskundigen die door Microsoft erkend zijn als Super User en deel uitmaken aan ontwikkelingen en groei binnen het platform Power Automate.

× Hoe kan ik je helpen?